Az 1960-as években indult el Magyarországon a hangoskönyvek készítése, első felolvasók között csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez Bodor Tibor színművész), aki egymaga több, mint egy teljes esztendőnyi hangoskönyvet olvasott fel, amelyek nagy része ma is elérhető. Az ő küldetése ma már a mi küldetésünk, tehetsége és lelkesedése pedig a motivációnk.
Van egy vak fiatalember, aki falta volna a könyveket, sokkal-sokkal többet, mint amennyi elérhető a számára. Felhívást tett közé a Facebook-on, amire a színművész unokája is jelentkezett. A közös munka gyümölcse az Egyesület, amelyet ma már több száz önkéntes segít. 2017-ben útjára indult kezdeményezésben a látók és a látássérültek közösen dolgoznak azért, hogy minél több irodalmi mű legyen elérhető hangoskönyvként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének a hangoskönyvtárában. Eddigi legnagyobb mérföldkő az Egyesület életében az első évben átadott 150 könyv, melyre mérhetetlenül büszkék vagyunk. Az elsődleges célunk mellett szeretnénk egyre több kulturális programot szervezni, amelyek a közös munkáról szólva támogatják a fő célunkat.

Elnökség

Puskás Kata Szidónia - elnök

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület elnöke és alapító tagja, a színművész unokája. 20 éve foglalkozik marketing kommunikációval, jelenleg a TERRA Hungária Építőgép Kft. marketing vezetője. 2017 nyarán csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyet később összefogva, a vezetőjévé vált. Koordinálja az önkéntesek munkáját, az egyesület kommunikációját, együttműködéseket keres és rendezvényeket szervez. Ha még marad ideje rá, Ő maga is szívesen olvas fel könyveket is.

„Nagypapám példája azt mutatja meg nekem, hogy egyetlen ember mennyit tehet egy ügyért. Az Egyesületnél szeretnénk megmutatni, hogy mire képes az összefogás, amikor látók és látássérültek együtt dolgozunk egy közös célért. Fontos számomra az is, hogy inspiráljak másokat. Talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy miután 2018. szeptember ötödikén átadhattuk az első 150 hangoskönyvet, a 21 éves fiam azt mondta nekem: „Anya, ez fantasztikus volt, büszke vagyok rád! Megmutattad, hogy nincs lehetetlen.”

Helle Maximilian - alelnök

Az egész kezdeményezés ötletgazdája, a Bodor Tibor Kulturális Egyesület alelnöke és alapító tagja. 24 éves, egyetemi tanulmányai mellett (ELTE Újgörög szak) a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének a munkatársa. Zenész, aktívan zongorázik és folyamatosan képzi magát. Az Egyesület szervezésében több koncertet adott már, többek között Szalóki Ági  művésznővel közösen is.

„Fontosnak tartom hídkapcsolatok kiépítését látók és látássérültek között. Hivatásomnak tekintem a látássérült emberek kulturális esélyegyenlőségének előmozdítását. Igyekszem fiatal tehetségeket felkarolni. Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen remek kezdeményezés megszületésének pillanatában is jelen lehettem, és azóta is a közösség egyik vezetőjeként dolgozhatok érte.”